Антибиотичната резистентност, феноменът, при който бактериите спират да реагират на определени антибиотици,

...
Антибиотичната резистентност, феноменът, при който бактериите спират да реагират на определени антибиотици,
Коментари Харесай

Откритие отпреди век може да реши огромен проблем на медицината!

Антибиотичната резистентност, феноменът, при който бактериите стопират да реагират на определени антибиотици, е възходяща здравна заплаха из целия свят. Очаква се да убие към 10 милиона души до 2050 година. Проблемът е толкоз сериозен, че огромни фармацевтични компании са спряли да създават нови антибиотици, а някои даже се обръщат към напълно разнообразни по вид терапии. Като да вземем за пример една от дълго време известна терапия – фаготерапията, написа obekti.bg, базирайки се на Science Alert.
Лечението се състои от вируси, които убиват бактери и се назовават бактериофаги или фаги за малко. Те са открити през 1900 година и в действителност могат да излекуват бактериални инфекции при доста хора.

И това е забавно: За здраво здраве - елементарни способи за ускорение на метаболизма - четете тази и още потребни вести на zdrave.to

“Те имат доста огромен капацитет, който елементарните антибиотици нямат”, изяснява колонистът за вестник Ню Йорк Таймс Карл Цимер. “Мисля, е би трябвало да насочим напъните си към одобрение на медицински процедури, които да отворят нишата за създаване на бактериофагно лекуване на бактериалните инфекции”, прибавят той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР